Om vi tappar nyfikenheten

Vad som kan hända med oss, om vi under en längre tid är så speedade och har så välfyllda kalendrar så vi inte orkar vara tillräckligt nyfikna, och inte heller ställer viktiga framtidsinriktade frågor – det är vad det här nyhetsbrevet handlar om.

Men låt oss börja i en alldeles vanlig svensk skog

Lördag eftermiddag. En glad hund och två stövelklädda människor på skogspromenad. Regnet hade just upphört. Luften var frisk och syremättad som den brukar vara efter ett varmt sommarregn. Min skogsluffarvän hade bott i området några månader. Själv hade jag gått och joggat i den skogen under flera år.

Hon pekade inåt skogen och sa ”Den stigen går fram till en glänta där man kan se på träden att det har bott människor en gång”. Jag tittade åt samma håll men kunde inte se någon stig.

”Här, ser du att det är lite nedtrampat?” Hon tog några steg ut i riset och pekade. ”Se här!” Först kunde jag inte ens med fantasins hjälp uppfatta en stig. ”Men hur kan du veta att den leder till ett gammalt boställe? Du har väl inte gått i den här skogen så många gånger”?

”Nej, men vi har väl gått förbi här några gånger … och du vet …
jag kan inte gå förbi en ogådd stig, så jag är tvungen att ta reda på vart den leder (vi … jag förstod att hon menade sin följeslagare, den stora sorglösa hunden), idag är det en djurstig som inte används så ofta, troligen mest av rådjur.”

Jag kan inte gå förbi en ogådd stig? Jag måste ha sett förvånad ut. Men, den meningen blev som ett värdefullt utropstecken för mig och andra. En påminnelse om vad vi kan riskera att missa när vi befinner oss mitt i ”kalender-racet” och det inte finns tid för något annat än att ”leverera” – och att vi inte då och då ger oss tid att stanna upp ett ögonblick och fundera över …

… vad kan vi missa – vad är det vi inte ser eller inte förstår – om vi inte längre har tid att vara nyfikna?

Kanske kring frågor som …

Hur kan det komma sig att det fortfarande finns ledare som inte har förstått att ”tillit” stavas likadant från båda hållen?

 

Varför attraheras många välutbildade yngre människor av företag med särskilda värderingar – och är samtidigt totalt ointresserade av andra arbetsgivare?

Hur kan man förstå en lugn och vänlig person som plötsligt överrumplar andra med ett våldsamt aggressivt utfall? Kan vi hjälpa personen att hitta de bakomliggande orsakerna till en sån ”urflippning”? Och därefter till ett mer hållbart balanserat beteende?

Kan vi verkligen, med så många års erfarenhet av livet, ha något mer att upptäcka och lära oss om oss själva?

 / Björn

 

 

 
 

 

Arkiv

Om vi tappar nyfikenheten
Vad som kan hända med oss, om vi under en längre tid är så speedade och har så välfyllda kalendrar så vi inte orkar vara tillräckligt nyfikna, och inte heller ställer viktiga framtidsinriktade frågor – det är vad det här nyhetsbrevet handlar om

Fattar inte vad jag…
Om kommunikation mellan människor – när det går tungt, blir tvärstopp eller flyter smidigt.

En ogådd stig
Det nyfikenhet kan göra med oss, och mellan oss.

Det kom bara ett ord
Vad som kan hända när bristande impulskontroll och hänsyn möter effektiv feedback.

Vad skulle de tänka?
Han hejdade sina steg utanför muren, och kom att reflektera kring sitt liv. Det liv som hade varit.

Det grejar du inte
Frågan är vad de orden skulle göra med dig? Få dig att tappa sugen, ge dig en extra energikick eller …

Jag tänkte du ville veta
När jag för länge sedan hade förmånen att jobba under en ledare av den allra högsta valören.

Hårda nypor
”Men snälla nån, Björn, visst finns det tillfällen när det kan vara befogat att ge en medarbetare en rejäl utskällning, om det behövs?”

Ett års erfarenhet under trettio års arbete
Men frågan är, vad det är som gör att vi ibland anar, att det kan finnas något annat under det till synes svårgenomträngliga ytan.

Vi behöver dig här
Många ledare har svårt att hitta balansen mellan sin förmåga att visa medkänsla och samtidigt kunna ställa tydliga krav. Men när det fungerar kan vinsterna bli …

Du har ju nytt jobb?
Tron att en företagsledning kan skapa en stark kultur är en illusion – den kan bara skapas av många självständiga och samarbetande människor tillsammans.

Chefen som gick
Att ompröva chefsroller, och vidga tankarna kring ledarskap, handlar inte bara om självinsikter och kunskaper – utan lika mycket om mod.

Budskapet som susade förbi
Ibland finns de där – undertexterna. Frågan är vad som kan hända mellan oss om vi blir tydligare, sänder färre undertexter … och blir bättre på att upptäcka de som kommer?

Time out
Ibland kan överraskande tydlighet få avgörande betydelse för den gemensamma framtiden.

Djävulens advokat
Vi är kloka. Vi har dessutom lång erfarenhet, av att tänka. Borde väl räcka.

Efter Djävulens advokat
Ibland kan en överraskande situation, totalt oförutsägbar, få oss att se verkligheten med nya ögon. Kanske inte alltid angenämt med många gånger väldigt nyttigt och användbart.

Lite rundare
I hierarkiska organisationer är avstånden mellan människor längre, en miljö där prestige och revir kan frodas. Och tillsammans med för mycket ”politisk korrekthet” kan humor och spontana glädjeyttringar hämmas. Många av oss upplever den typen av kulturer som ganska fyrkantiga.

Verkligheten
För det mesta är verkligheten som vi vill att den ska vara. Men ibland önskar många av oss att vi skulle hinna med mer, och slippa den där energislukande stressen. Vi upptäcker ju inte förrän efteråt att vi förbrukat mer av oss själva, än vi tillfört.

Amanda Josefina
Två kvinnor, med över 70 års åldersskillnad och som aldrig träffats, stärker oss med sin klokhet.

Bra böcker kan vidga
Läsresor kan vara fantastiska. De kan börja var som helst, och ta oss långt bortom bortom och ändå hamna mitt i våra huvuden och mitt i våra hjärtan.

Varför berättar du det?
Ibland kan vi bli så upptagna av våra egna snäva egoistiska behov, så vi missar den större verklighet vi lever i – även om den verkligheten finns alldeles intill och runt omkring, hela tiden.

Så här kan vi inte ha det längre
Alltför många ledare drar sig för, eller tvekar inför de ”svåra samtalen” – trots att många svåra samtal kan leda till personlig utveckling och en bättre samarbetskultur.

Kritik, beröm eller feedback
Få begrepp har så många olika tolkningar och kan få så många olika konsekvenser. Samtalet mellan Charlotta, Daniel och Elsa kan ge oss en del värdefulla och användbara tankar.
 

Rundabordet Ledarskap · Arnön 736, Stenhammars Udde, 655 95 Väse · info@rble.se